Raspisan poziv za sufinanciranje lokalnih razvojnih projekata…

ilok-infocentar.net
 

Ilok

 
Portal Ilok Ilok
Osvježeno
08:01
Pro
2018
06

Ilok › Vijesti › Gradske vijesti › Treća dob › Raspisan poziv za sufinanciranje lokalnih razvojnih projekata…

Ilok Stipendija-811x184
Ilok Obrazovanje-811x184
Ilok Alba-marketing-web-dizajn-811x184  rotator
 
 
Najnoviji videi
 
Ilok 500 dana novog rukovodstva HGK 500 dana novog rukovodstva…
Recepti
Mrki mufini - Ilok, ilok-infocentar.net Mrki mufini
Ljubitelji gorke čokolade…
Zelene rajčice i lučice u octu - Ilok, ilok-infocentar.net Zelene rajčice i lučice…
Simpatične male zelene…
Rajčice punjene paštetom i mozzarellom - Ilok, ilok-infocentar.net Rajčice punjene paštetom…
Brojne su inačice punjenih…
Ljuta salsa - Ilok, ilok-infocentar.net Ljuta salsa
Udružili se pelati,…
Igre, igrice
Scooby-Doo - Strašni dvorac - Ilok, ilok-infocentar.net Scooby-Doo - Strašni…
Scooby Doo i ekipa
Super Mario Castle - Ilok, ilok-infocentar.net Super Mario Castle
Super Mario avantura
Bubblez - Ilok, ilok-infocentar.net Bubblez
Za one koji vole šarene…
Povezani članci
Zadnje vijesti
REKLAMA

 
28
 
09.2017

Raspisan poziv za sufinanciranje lokalnih razvojnih projekata iz ESI fondova

Raspisan poziv za sufinanciranje lokalnih razvojnih projekata iz ESI fondova
 

Program pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova – prva je to bila tema danas održane Koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika u Vukovaru.

Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije HRAST u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU objavila je Poziv o iskazivanju interesa za sufinanciranje projekata prema navedenom programu. Nerazvrstane i županijske ceste, nogostupi, lokalne vodovodne i kanalizacijske mreže, male elektrane, ustanove za obrazovanje i odgoj, kulturni centri, vatrogasni domovi – dio je komunalne i socijalne infrastrukture čija će se projektna i tehnička dokumetacija moći financirati iz navedenih europskih fondova.

“Ono što je najvažnije za našu agenciju jeste to da mi nakon pet godina provodimo jednu ovakvu evaluaciju, odnosno vrednovanje projekata s područja naše županije, a to je ujedno i jedan vid decentralizcaije od strane resornog ministarstva”, ističe Ilija Cota, direktor Agencije za razvoj VSŽ HRAST.

Prihvatljivi podnositelji zahtjeva su jedinice lokalne samouprave razvrstane u I., II. i III. skupinu prema stupnju razvijenosti, i jedinice područne (regionalne) samouprave razvrstane u I. i II. skupinu. Prihvatljivi troškovi odnose se, između ostalog, na troškove pripreme projektne i tehničke dokumentacije, izrade glavnog projekta, izvedbenog projekta, ishođenja građevinske dozvole te izrade elaborata i studije procjene.

“Iznos sufinanciranja je od od 85% do 95%, zavisno od kategorije u koju jedinica lokalne, odnosno regionalne samouprave spada. Važno je da moraju biti riješeni svi imovinsko-pravni odnosi te da su objekti na koje se projekt odnosi u prostorno-planskoj dokumentaciji”, pojasnio je Cota.

Ako manjih nepoznanica među potencijalnim korisnicima i ima, ono što nije riješeno i pojašnjeno na koordinaciji, rješavat će se u hodu. “Čak i ovaj javni poziv doprinosi tome da i mi više budemo uključeni i da napravimo jednu sinergiju svih razvojnih dionika, da bismo što bolje pripremili projekte važne za područje naše županije”, kaže zamjenik direktora HRAST-a Mario Bušić. Iz agencije s obzirom na vrstu natječaja, koja se odnosi na komunalnu i socijalnu infrastrukturu, očekuju velik odziv. “Važno je naglasiti da općine i gradovi mogu prijaviti do dva projekta ukupne vrijednosti milijun kuna, dok županija može prijaviti četiri projekta ukupne vrijednosti dva milijuna kuna, s tim da projekti ne mogu biti manji od 100 000 kuna”, naglašava Bušić.

Natječaj je, podsjećaju iz HRAST-a otvoren do 31. 10., a poziv za iskaz interesa s prilozima, smjernice za podnositelje zahtjevai sve detaljne informacije potencijalni korisnici mogu naći i na internetskim stranicama agencije. Provedbeno razdoblje programa je od 18. rujna 2017. godine do 31. prosinca 2019. godine.

Autor: IZHR 4.0vktv.tv
  • Ilok

 

Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
Ilok
 
Sveta tri kraljaNova godinaSveti StjepanBožićDan svih svetihDan neovisnostiDan domovinske zahvalnostiDan državnostiDan antifašističke borbeTijelovo
 
ilok-infocentar.net preporuča
Studio keramike Prag - tečaj keramike
 
Online izdanje - i do 80% popusta
Glas Istre Današnje izdanje (i do 80% popusta) Novi List Današnje izdanje (i do 80% popusta) Zadarski List Današnje izdanje (i do 80% popusta)
 
Horoskop - ilok-infocentar.net
 
 
Sviđa li Vam se novi izgled portala?
  •   Da
  •   Ne
 
 
GOOGLE REKLAME
 
REKLAME
 
Bangood300

 

 

Ilok › Vijesti › Gradske vijesti › Treća dob › Raspisan poziv za sufinanciranje lokalnih razvojnih projekata iz ESI fondova